De hemlösas (o)sålda tidning – Aluma

Ibland undrar jag hur efterblivna människor är. Antagligen grundar det sig i att folk inte tänker sig för. Filosofera på det – hur mycket bättre hade världen varit om vi faktiskt stannade och tänkte efter lite då och då?

Idag såg jag en luffare, eller hemlös som de numera kallas, utanför centralstationen på min väg hemåt. Hon staplade omkring och sa “Du vill inte hjälpa en hemlös?”.
Nu har jag visserligen inte gått en avancerad kurs i vare sig marknadsföring eller psykologi. Inte heller i svenska (Svenska B räcker för mig), men kan man försöka sälja Aluma på ett sämre sätt?

Det är fel på så många plan.

För det första så använder man inte negativa påståenden. I vart fall inte om man vill lyckas. Om en person hör “Du vill inte hjälpa en hemlös”, och inte uppfattar det subtila frågetecknet på slutet så är det klart som attan att personen inte vill köpa något. Luffaren sa det ju själv!
Nu förstår jag att det är ett uttryck, eftersom att det låter ännu mer efterblivet att säga “Du vill hjälpa en hemlös?”. Frågan är dock vad som är fel på “VILL DU hjälpa en hemlös?”.

Jag tror helt seriöst att de hade tjänat mer pengar ifall Aluma’s anställde hade levlat WoW-karaktärer istället. De hade i vart fall sluppit att frysa.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.