Bingo

bingoDet finns många underskattade saker här i världen, exempelvis klassisk musik, som i princip är död för många ungdomar idag. I kontrast finns det även väldigt många överskattade ting…

… skraplotter. Vad är poängen med skraplotter, egentligen? De kostar mycket pengar, och de anses helt okej att ge bort dem i present till någon. Vinner de inget har man ju egentligen gett bort ”ingenting”, men så uppfattas det tydligen inte.

Något som är enormt underskattat är bingo. Jag hade icke bangat att spela bingo om jag fick det i present, det är ju på något sätt mer av en sport än att skrapa en dyr lott som man aldrig vinner på.

Jag minns när jag var lite yngre, så hade min mormor införskaffat något billigt bingo-set där man snurrade en korg så att små gula bollar trillade ur den. ”19, 25, 33, 3, 12 – BINGO!”. Priserna varierade, från början var det småsaker som min mormor hade hittat i någon reahörna. Efter ett tag köpte vi alla själva priser och la i en pott, så att det skulle bli, om möjligt, ännu mer spännande.

Bingoutrustningen gick sönder och vi slutade spela bingo. Det var dock inte så hemskt länge sedan jag spelade bingo, men inte tillsammans med släkten utan med (eller spelar man mot?) främlingar. Tidigare hade jag registrerat mig på Svenska Spel för att kunna lämna in en lottorad eller spela på hästar om det någonsin skulle behövas, och såg att de även hade bingo, så jag testade.

Bingo är underskattat, det finns ju mer spänning än i skraplotter och andra spel. Man vet aldrig vilka nummer som kommer att komma, men man har ändå möjligheten att välja vilka brickor man vill ha.

Visserligen är Svenska Spel inte den mest optimala sidan att spela bingo på, vill man verkligen komma in i det får man söka upp en bingosida som verkligen satsar på just bingo, precis som att man får hitta en riktig pokersida om man vill spela poker.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.