LittleBigPlanet 2

Jag ser mig själv som en kreativ snubbe, och jag tycker det är riktigt kul att skapa nya grejer. Ni har kanske märkt att jag inte alltid hinner med ett projekt om dagen – men det är jättekul när jag väl gör det.

Något som är ännu roligare är LittleBigPlanet, det är lite som dagens projekt i spelform. Ta och kika på videon!

Filmen ovan är rätt rörande (erkänn, du fällde en tår när han sa att han skulle dö!) och handlar om en av utvecklarna. Eller två av dem är det nog. Historien är ju underbar, att man bara kan förändra allt – bara sådär. Friskt vågat – hälften vunnet.

Det handlar om att vara kreativ. John (killen i filmen, titta på den!) bytte helt jobb (och arbetsmarknad) efter en olycka. Han visste att han ville syssla med spelutveckling, och när han frågade om hjälp med att hitta ett jobb så fick han det. Det är coolt att folk hjälps åt sådär, och bidrar.

Något annat coolt är att man har tillgång till alla redskap som utvecklarna har. Du kan med andra ord göra bättre banor och spel än killen som tar kanoten till jobbet varje morgon. Läste en kommentar på You Tube som undrade om han åkte skridskor till jobbet på vintern. Vad tror du?

Tävlingsinriktad som jag är blir jag ju peppad att hoppa rakt in och skapa något så kreativt att hela community'n häpnar. Men kan man tävla i kreativitet? Minns DreamHack och deras Kreativ-tävling (tydligen kan man tävla i det!). Trettio timmar in i datorspelandet – utan sömn – sitter jag och garvar åt bidragen. Och röstar på hemsidan. Givetvis är det kul att se vad andra har gjort också.

Man måste verkligen våga misslyckas – det är nog kreativitetens enda regel. Frågan är om du vågar misslyckas med att skapa en snygg Sackboy! Langa tillbaka en bild på vad ni lyckas med!

Undra om kanoten någonsin har tippat över. Kul att komma till jobbet genomvåt :D. Cheers!

LittleBitPlanet
Little Big Planet 2 Sony make.believe Facebook page Create a Sackboy

Sponsored Post

Partage propulse par ebuzzing

Join the Conversation

4 Comments

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Anon; det är släppt för ps3, jo. Du kan ju kolla på youtube om du vill se mer om det.
    Tim; alltid kul att höra från en läsare :P. Ska försöka bättra mig.