Välkommna till den nya världen, som drivs utav dig själv (och det som blir över läggs i administratörernas kassa)!

En vacker dag kom en klippsk person på att man kunde organisera sig i ett s.k. företag, för att snabbare kunna uträtta arbete. Företagen kunde omfatta flera personer, och allt eftersom det gick bättre kunde det expandera. Kapitalism.
En hemsk dag uppstod fjortisarna.

Det är ingen nyhet att sociala communities är till allas fördel, när det kommer till funktioner. De är ett snabbt och enkelt sätt att få ut information på ett produktivt sätt, till alla ens kontakter. Precis som allting annat som gäller ungdommar, så är vi inte redo att betala för de tjänster som kostar administratörerna skjortan. Lösningen är givetvis att förena företag och webbsida - genom reklam.

Reklam på internet är heller ingen nyhet. Reklam har väl alltid funnits, kommer alltid att finnas samt tenderar att omsätta en sjukligt stor mängd kapital. Internetreklam kostar ingenting, tillskillnad ifrån flygblad, och den kan direktriktas mot de grupper man vill (får du samma annonser om du är 70 eller 15år på internet?). Normalt sätt lägger man inte märke till reklamen som sidorna har, den finns bara. Visst läser man, men det stör inte mig i vart fall.

Tills nyligen.

Bilddagboken (som är Luderstorm V2.0), har infört en ny form av reklam, som yttrar sig via bilder i ens bok. För att veta vilken glass man blev så behöver man även informera alla sina vänner på sidan om det. Kul som det må vara att ha 250+ bevakare, så är det avskyvärt att behöva läsa igenom alla bilderna. Jag vet inte vad som är värst längre... Bilddagbokens pengakåthet, eller fjortisarnas idioti.

Givetvis ska Bilddagboken ha intäkter. Självfallet. Dock bör de inse att det finns en gräns mellan diskret reklam och blinkande jävla bannrar.