Så en dag vaknar du upp, går upp ur sängen och slår skallen i taket. Whaaat? That's right, moder jord har bestämt sig för att skita i att upprätthålla tyngdkraften. Kanske för att vi är så hemskt otacksamma (bättre var det förr, då fick hon ju presenter av invånarna), eller att vi helt enkelt förgiftar planeten. Det händer i vart fall, skulle vi överleva?

Det korta svaret är nej, men om vi antar att världen håller sin stabilitet i form av att all luft inte flyger iväg ut i rymden och så vidare, vad skulle hända då?

Hypotetisk situation, måhända. Jag skulle anta att 80% utav mänskligheten skulle dö inom de första 24 timmarna. Anledningen till detta är att i princip allt vi gör baseras på tyngdkraften - när du reser dig från en stol trycker du ifrån med benen och får kraft uppåt, och utan tyngd flyger du iväg. Resten skulle antagligen ha upptäckt detta inomhus, och överlevt tack vare taket.

Det blir nästintill omöjligt att skaffa mer mat eftersom de flesta djuren antingen självdör eller flyger iväg (lol, flygande grisar). Odla kan man ju drömma om i och med att när du trycker ner en planta kommer du få lika mycket lyftkraft. Traktorer kommer flyga iväg om du kör på ett gupp. Slutsatsen blir att ytterligare en 15% dör inom en månad.

Vad hade du gjort om tyngdkraften försvann?