Jojomen, då är första året på Blekinge Tekniska Högskola avklarat. Inga inlämningar kvar, inga möten i kalendern och inga skräckinjagande tentor som sprutar eld i baken på en. Helt klar!

Det har varit ett fullspäckat år med mycket nya människor, nya och intressanta läroämnen och livserfarenheter. Jag har vant mig vid ett så högt tempo att det enkla verkar tråkigt, och på ett sätt skapar det rastlöshet och frustration. Att flytta hem över sommaren och lata sig är ett gott ont, på sitt sätt.

Många goda minnen för livet har jag också. Ångrar inte för en sekund att jag valde att studera vidare (vilket i och för sig var en självklarhet för mig). Ångrar heller inte att jag valde BTH, och ångrar absolut inte att jag flyttade hemifrån. Det är en omställning att umgås mindre med gamla goda vänner, men att träffa nya goda vänner väger upp det hela något enormt. Att sedan komma hemhem och träffa kamrater från det forna är underbart på sitt sätt.

Både mycket och lite händer på ett år. Det är förvånansvärt lite stora saker som händer.

Till nya studenter, vare sig du kommer studera på Blekinge Tekniska Högskola eller på annat lärosäte, så rekommenderar jag dig varmt att delta i både nollningen och andra studiesociala evenemang. Vare sig du bor där du gjort hela livet, eller om du har flyttat någon annan stans. Studierna blir både roligare och lättare om det finns saker som händer runtomkring. Studierna bör dock alltid komma först, så se till att klara tentorna!