Så nu kan man äntligen sluta spekulera över Apples nya produkt. Det är en tablet.

Pryttlen sägs vara en produkt som skall vara en mix utav smartphone/tablet/netbook. Själv skulle jag säga att den är en förvuxen iPhone.
Designmässigt ser den ut som en iPhone med 9"-skärm, och har lika lång batteritid som min iPhone har filmtid... det vill säga tio timmar. Tio timmar är en sjukligt lång tid, om man jämför med andra datorer.

Fysiskt tar den 0,7kg och lite mindre än en centimeter tjock. Bra jobbat, Apple! Hög kvalité till ett kompakt format, precis som Macbook Air.

Nackdelen är dock att denna skapelse kör OS4 och inte Mac OSX, vilket innebär att den är just en förstorad iPhone. Den är väldigt låst.
Sen kan man diskutera om det verkligen gör någonting. Min Acer One fungerar bäst med Linpus (som följde med), och den klarar rent hårdvarumässigt knappast av något tyngre. Så kanske släpper Apple en produkt med ett syfte, och en funktionalitet som täcker detta totalt. Fast lite coolt hade det varit att spela CS och Wc3 på iPad. Lite coolt.

iPad drivs utav A4, företagets egna processor, med integrerad grafik. Inget att anmärka här inte, med tanke på att om man specialdesignar en processor så bör den ju fungera perfekt med produkten.

För oss som äger en iPhone ska man tydligen kunna sync'a alla sina program mellan enheterna, såväl som kunna spela upp sina mediebibliotek. Detta inkluderar delade foton via iPhoto. Något som vore trevligt var om man kunde använda iWeb på sin iPad. Sjukt snabb webbdesign om något!

Finns bara en sak jag vill att den ska klara av, och det är att jag vill kunna rita på den. Kan jag inte rita figurer till mina beräkningar är den inget att ha till skolstudierna på universitetet. Varför ska jag då vilja ha en?