Subst Irrolering-en, Verb Irrolera-r, Adj Irrolerande

Ja, jag hittade på ännu ett nytt ord: irrolerar. Det är ett i detta fall ett verb, och som adjektiv är det irroligt - irriterande roligt. Kanske är jag ensam om att tycka om vissa irriterande saker, enbart för att jag själv inte gör dem. Well, oftast inte.

1. Folk som får panikattack när man inte lägger en "Nästa Kund"-pinne efter sina varor. Det här är de flesta av er, om ni inte tror mig så testa bara att strunta i det. Även om det så är tre meter mellan dina varor och personen efter kommer han eller hon fortfarande lägga en sådan pinne. Detta har tyvärr resulterat i att kassörerna har blivit idiotifierade att enbart leta efter pinnar istället för att använda ögonen, vilket jag också stör mig på. Oh, well.

2. Folk som går i tågriktningen när tåget ankommer. Ibland måste jag fråga mig, hur naiva är folk egentligen? Jodå, när de anländer går de till en position på perrongen och stannar där. Tills tåget kommer. Jag menar, om du nu står där du står, och sedan ska gå, varför stannade du inte 10 meter senare från början? Är det för att du fryser? DU SKA PÅ ETT VARMT TÅG?! Ahrg.
Det är lite som tågbingo. Resenärerna har valt sitt nummer, men i sista stund när tåget kommer inrusande ska alla byta bingonummer. Det resulterar oftast i att de missar sin bingo (i detta fall tågdörr) oftare. Kostar mer än vad det smakar.
Seriöst, lägg märke till det nästa gång du åker tåg. Hillarious.

3. Grammatiska felaktig heter. till exmple sär skrivnnin. *Ryser*. Senast förra veckan såg jag att Coop Konsum sålde "Tulpan Vas". Jag har då sett en blå vas, en kort vas, en rund vas... till och med en vas som var formad som en elefand - men aldrig har jag då sett en tulpan vas. Inte heller gjorde jag det när jag skådade den genomskinliga vasen på hyllan bredvid skylten.
Industripacket, matbutiker, företagslokaler, kvitton, biljetter (japp, Skånetrafiken's länk på biljetterna har två 'a' - skaanetrafiken.se... kanske fixat nu efter att jag sa till deras leverantör) - alla har fel någonstans.
Visserligen är jag själv inte perfekt. Jag försöker dock. Det som publiceras och är viktigt håller dock perfekt standard, exempelvis skolarbeten och CV.
Hur kan man göra stavfel i sitt personliga jobbansökningsbrev?

4. Här tänkte jag skriva om något, men det föll mig ur minnet. Riktigt underhållande var det dock minns jag. Hmm...

5. Fjortisar. Och nej, nu syftar jag inte på er som är mellan 13-15år gamla, eller er som fiser (Haaa, fjörtisar, hillarious). Jag syftar på det överbrunstiga populationssegmentet. Honorna är ofta grovt blonderade och täckta med vad kan liknas vid krigsmålning. Hanarna har fått för sig att det är 'coolt' när ens hår trotsar gravitationen och därmed står rakt uppåt. Värst av dessa djur är de så kallade P12orna. Vid tolv års ålder är denna skara individer inte bara efterblivna rent färdighetsmässigt, utan även socialt. De kan säga vad som helst till vem som helst och faktiskt mena det. Om det inte vore för att den mänskliga barnakroppen är så pass stabil så skulle de flesta dö en säker död på grund av högt blodtryck som de beter sig.