Ni har troligtvis lagt märke till dessa svärmar med småglin som förgyller städerna såhär års. Oskyldiga och lekfulla må de vara, men ack vad störande i längden!

"Vill du köpa majblommor?" - vad ska man svara? Ja tack, jag vill köpa dyra krimskramsgrejer så att ni kan få en ny gunga på dagis, åka på klassresa eller köpa heroin. Visst. För det har vi inte redan en kanal för - skattepengar.

Givetvis tycker de att det är kul att sälja blommor, hitintills har jag inte funnit en enda sur försäljare. Dock så måste jag säga ifrån, det blir jobbigt när man måste tacka nej fem gånger om dagen.

Frågade en unge häromdagen - "Varför säljer ni majblommor, det är ju April!" och de svarade i kör "Jag vet inte". Där föll min teori om att det skulle vara en form av utvecklande övning för barnen. Tydligen är de enbart drönare för penninginsamling.