Nu sitter jag här i småland igen,landet bebott av skog och snåla människor. Snålt är det då att ta 50:- för 13min tågresa (kommer man inte från Helsingborg till Malmö som ungdom för de pengarna med Skånetrafiken?), tycker jag i alla fall.

Skog finns det massor av. Nu är det en liten stad jag uppehåller mig i, men att se riktiga träd växa vilt vid bostadsområden är något nytt för mig. Där jag växte upp fanns det visserligen en massa natur, men den var stadsplanerad. Här är det oplanerat. Rått. Svenskt?

Jag kommer nog aldrig sluta fascineras av hur olika delar av Sverige ser ut och beter sig. Under en och en halv timma, då jag var instängd på ett öresundståg, så fick jag se hur både människor och natur förändrades. I Osby steg ett par regelrätta fjortisar på, och de var helt annorlunda från det jag var van vid. Den stora skillnaden ligger i detaljerna.

För att ta med något teknikrelaterat i även denna post så kan jag meddela att en iPhone fungerar utmärkt att använda som 3G-modem, och det krävs ingen modifikation av telefonen.