Efter 72 timmar sägs det att allt nikotin ska vara ur systemet - innebär det då att det är som värst vid den tidpunkten?

Långt svar: det beror väl på vem man är och hur mycket man röker. Kort svar: nej. För mig var det värst den första dagen, medan den andra enbart var väldigt förvirrande då jag kände mig som en förvirrad zombie. Dag tre var bättre än dag två.

Det 'jobbigaste' med att sluta röka rent fysiskt har varit två saker. Dels de riktigt kroppsliga symptomen som trötthet och utmattning men även de psykiska symptomen (som beror på hormoner osv) som rastlöshet och en surreal verklighetsuppfattning. Jag menar, jag hade ingen aning om att jag helt skulle tappa greppet om tid och vad som hände igår medan jag slutade röka. Det börjar långsamt släppa och numera kan jag tänka och resonera någorlunda normalt utan att tappa tråden. Att koncentrera sig fungerar alltså.

Det jag har gjort för att 'stå ut' med tröttheten och lyckas belöna mig när jag gör något bra (istället för att ta en cigg) har varit att inhandla chips, Pepsi och kaffe. Jag vet, jag vet, chips är onyttigt - men om det är det som krävs så får det väl bli så. Vad är en påse chips i förhållande till tjugo brännbara pinnar? Kaffe är och andra sidan nyttigare (hejdå vita tänder!), men enligt ett par sidor jag läst om att sluta röka så var det nej-nej att dricka kaffe. What? Röker man alltid när man dricker kaffe så är det klart att kaffet får dig att vilja röka, men det har ju inte med kaffet i sig självt att göra.

Also, 1/20 lyckas sluta röka utan medicinska preparat eller grupp/läkarhjälp. Innebär det att jag är awesome när jag har lyckats?