Nollning

 

Nollning på BTH

Jahapp, då var nollningen över och jag överlevde. Finns det en achievement på det? Kanske jag ska vara stolt över att jag faktiskt fortfarande vill gå kvar här, trots alla otyg.

Nollningen på BTH är helt frivillig och man behöver inte hänga med om man inte vill. Hänger man med är allting som händer frivilligt, så man måste inte göra saker man inte vill. Sist men inte minst är det helt frivilligt att delta i rollspelet mellan nollor och sexmästeriet (Sexistenz). Att stå på raka led för att en kille med megafon säger det är faktiskt kul.

Men i och för sig finns det alltid någon blåst blondin eller manlig dagisunge som inte förstår vad orden "lek" och "rollspel" betyder utan måste hävda sig genom att säga "De i sexmästeriet förtjänar inte min respekt" eller att hota andra nollor med våld. Fast det är väl bra att de gör narr av sig själva så man vet vem man ska strunta i att umgås med senare :)!

Lekar, lekar, lekar

Lekar! Nollningen började med upprop och grill, men allt annat var lekar. Vi lekte i en park nära BTH med namn Monsunen (ber om ursäkt till trafikkaoset vi orsakade på vägen dit) och var allmänt omogna. Tja, man kan nog inte vara omogen om man har barnasinnet kvar. Human pong, spex, sånger, rullstolsrace, kast med liten hårddisk och många fler lekar lektes. Blev lite mycket av samma sak men det var alltid roligt att hänga med.

Vi gick på stadsvandring i Karlskrona (ingen lek där inte). Trevligt att få en känsla för hur staden ser ut (så man kan hitta hem från krogen), men den triviala informationen om vem som bodde var gick in genom ena örat och ut genom andra. Pyttsan, skoskav!

Kåren

Kårupplevelsen var klart över förväntan! Jag antog att kåren var ett skitit ställe på fem kvadrat där stämningen var tråkig - prisa gud att jag hade fel! Två barer, dansgolv (med bra musik!), uteplats slash rökruta och caps där nere. Caps? Caps!

Caps är det djävulska spelet som skitar ner dina byxor med öl och magiskt slarvar bort din "dyra" sångbok!  Var spelare har ett glas som placeras i en cirkel, i mitten finns ett offerglas där alla häller i lite dricka. Man ska träffa i sina medspelares glas, då ska de träffa i ditt - fortsätter tills någon missar och missaren får dricka sitt glas. Gud nåde dig om du träffar mitten - då får du allt dricka upp den mystiska blandningen!

Draget på Kåren är antagligen mindre när alla nollor inte är nollor och inte dras med dit. Men vad gör det?

Nollningen som helhet

Allt som allt är jag glad att jag hängde med på nollningen, ångrar absolut inte att jag var med. Skaffat mig en massa goa nya vänner och kamrater under nollningsveckan =D! Tycker lite synd om dem som inte kunde vara med på nollningen, för man missar verkligen något om man inte hänger med. Förvisso lär man väl känna varandra under tidens gång också, men det går inte lika snabbt som under nollningen.

Mätnollan, over and out!