Att läsa intressanta ämnen är alltid trevligt, men det kan vara svårt att relatera om det saknas ett reellt användningsområde. Möjligen är detta anleningen till varför så pass många inte tycker om att studera matematik, då man aldrig ser en bra implementering av kunskaperna. Vad är poängen med att lära sig saker man inte kan använda?

Statistik, o andra sidan, är väldigt lätt att använda. Att filosofera kring tärningar kan bli enformigt men absolut inte svårt att förstå. Ju mer man förstår om statistik, ju roligare saker kan man göra. Riktiga saker - saker man kan använda själv.

Hur mycket pengar är det lönt att lägga på en försäkring? Vad är risken att något går sönder? Hur ska man fördela resurser för att minska risker? När ska du gå all-in i poker? Vad är sannolikheten för att du ska bli sen till jobbet?

Väldigt intressant kurs. Senast gick vi igenom hur programvaran R fungerar, och hur man kan använda den för att göra livet enklare för en.