Var sjuk och tyckte sådär lagom synd om mig själv, som man bara kan när man mår dåligt. Två veckors hostande, snörvlande och livshat. Men! Givetvis får impulshandling en att må bättre!

Kollade på hårddiskar och lagringslösningar då jag behöver en backup. Hade ingen vettig backup innan. Hade inte ens plats för att ta en backup på det viktigaste.

"Riktiga män tar inte backup, riktiga män gråter", eller?

Min primära systemdisk krashade för ett tag sedan. Som tur var fick jag loss all värdefull data innan det gick helt utför, men tänk om det hade gått värre? Tänk om disken med familjefotona helt plötsligt begår självmord och lämna mig i sticket? Ush! Köpte mig en Buffalo och tar nu regelbunden backup.

Buffalo Link Station Live 3Tb. Det är en helt okej enhet, men inget att hurra för. Gränssnittet är riktigt segt och får en att vilja slå sönder något. Backupmjukvaran som följer med kräver att användaren på hårddisken heter samma som på din dator, och har samma lösenord (annars får du konstiga felmeddelanden). För att få in ström så måste du montera ihop sladden. Man kan tro att det är enkelt att få en Av/På-knapp på en kabel, men tydligen är det billigare att skeppa med en förlängningskabel som har en sådan på sig. Det osar budget.

Skulle antagligen inte köpt den igen, men har inte haft något egentligt problem hitintills. Den är till för backup, och jag får 10Mb/s i överföring.