Rökstopp: Konsten att sluta röka.

Som den student jag är, så fick jag för mig att sluta röka. Det finns liksom ingen logisk anledning att röka upp sina pengar. Primärt kanske det är hälsan man ska ha i åtanke när man slutar röka… men det är lite svårt i och med att jag inte hhar fått några bekymmer med det på grund av rökningen. Men visst är det ett plus. Pengarna är det som trycker mest… inte för att jag har ont om pengar, utan mer att det finns så mycket roligare saker man kan göra.

5 cigaretter per dag blir 1825st, vilket kostar ((1825/19)*45~) 4300kr. 10 cigaretter per dag blir i så fall 8650kr.

Räknar man om pengarna i andra skitsaker så förstår man hur mycket det rör sig om. Blir en hel del.

Symptomen på abstinens är inget roligt att ha att göra med. Personligen blir jag efterbliven när jag slutar röka. Var i och för sig beredd på det, ty det här blir den andra gången jag slutar röka (var rökfri över ett halvår sist, sen flyttade jag hit…). Första gången jag slutade var jag duktig nog att trappa ner. Det ledde till att första dagen blev värst, och att det i princip bara blev bättre och bättre. Den här gången var jag dum nog att röka ett paket 24h innan (så kan det gå när man rustar upp kårhuset Rotundan!).

Dag nummer 1 var helt okej, förutom att jag var mer irriterad än vad jag brukar. Dag 2 hade jag svårare för att tänka klart. Dag 3 tappade jag tidsbegreppet och kunde inte resonera. Idag är dag 4 och det är knappast bättre. Tror dock att det värsta är bakom mig nu. Antar att det kommer ta cirkus en tio dagar innan jag är återställd och fullt fungerande igen.

Join the Conversation

1 Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hej Oscar,

    Vi såg ditt inlägg här om att sluta röka och tycker att du tänker i helt rätt banor. Tycker du skulle passa bra som ambassadör för sluta-röka verktyget iCoach. Ja, om du tycker att det är bra såklart. Kolla in vår anti-rök kampanj på http://www.exsmokers.eu och skriv upp dig på iCoach (gratis ftw!). Är du intresserad av ambassadörskapet så maila till oss eller svara här med din mailadress så skickar vi iväg lite mer information om vad det skulle gå ut på.

    Kämpa på!
    Isabelle för Ex-Smokers