Då närmar sig tredje ring sitt slut, och därmed alla dess kurser. Webbdesign A har varit en trevlig kurs, med många fina skolkningar och håltimmar. För att citera min kamrat Rolf: "Man kan ta igen fyra lektioner på en enda gång". Så sant som det är sagt.

Nu är det dock dags för att göra en projektuppgift, nämnligen en hemsida. Eller i mitt fall - en uppgift för att gynna Spyken om allt går som det ska.

Det var nämligen som så att jag i min idétorka bad vår lärare att komma med förslag på vad jag kunde göra för en sida. Annars fick det bli flumm på hög nivå. Hon kom med förslaget att jag skulle skapa ett tema för bloggmotorn WordPress (samma som jag använder här, faktiskt), som Spyken kunde använda. Så om skolan köper in ett domän så kanske det till och med publiceras. Vem vet, vem vet.

Det trevliga med WordPress är att skapandet av själva temat inte kräver särskilt mycket kunskap inom PHP, utan enbart HTML och CSS. Nackdelen blir således att jag måste lära mig WP API (gränssnittet för alla kommandon osv), men det får jag väl ta och leva med när man sätter segel mot MVG.