Tidigare i veckan köpte mina föräldrar en iMac 27", där syftet var att använda den som mediadator. Innan har jag alltid trott att Apple lägger på "Apple-skatt" på sina datorer, men det visar sig kosta nästan lika mycket för en lösning med PC.

Under huven är en vanlig dator av hög kvalité, inbyggd i en 27"-LED-skärm. Helt underbar att se på, och underbar att använda. När jag startade den för första gången väntade den snällt och fint på att vi skulle starta musen och tangentbordet, en liten funktion som uppskattas. Allt funkar out-of-the-box.

Just nu sköter vår iMac mediadelning (kan se bilder på TV'n som finns på datorn), fildelning (just nu enbart FTP, ska utöka det sen) mellan datorerna här hemma. Utöver det är den musikstation.

Senare tänkte jag skriva en kort guide om hur man får allt att fungera, kan ta ett tag om man är ny.