I förrgår beställde jag nya datordelar, och snart är det dags att hämta ut dem! Den här gången var det Inet.se som blev min leverantör. Dålig vana att inte kolla upp vad andra butiker har för priser, antar jag. Inet var billiga innan, men när butiker blir större brukar de bli dyrare. Äsch, de är i vart fall inte lika dåliga som NetOnNet.

Vad blev det?

2x Samsung Spinpoint F3 (HD103SJ)
1x Fractial Design R3 (FD-CA-DEF-R3-BL)
1x DVD-läsare (Optiarc AD-7260S-0B)
1x USB-ljudkort (TerraTec Aureon Dual USB)
1x Corsair 4gb DDR3 RAM (2x2gb) (TW3X4G1333C9A)

Varför då?

Jag har ett HTPC-chassi just nu, som jag vid inköp trodde skulle vara bättre. Det såg mindre ut (gillar små datorer) och verkade robust. Icke sa nicke. Det var ett instabilt plåtchassi som var lika klumpigt som alla andra. Pluspoäng till skärmen dock, en väldigt cool pryl :P!

Jag behövde ett bättre chassi, gärna ett lite tystare också. Fractial Design verkade ha det jag behövde - Underbart! Billigt också.

Just nu har jag 4gb ram (2x2gb), och köpte till lika mycket. Exakt samma RAM faktiskt - men 500kr billigare! DD3 har blivit mycket billigare på senare dar.

Ljudkretsen på moderkortet gick sönder, och nu kör jag på mitt gamla ljudkort (PCI), men där är mic'en sönder. Då den här datorn ska bli server i framtiden verkade det inte lönt att spendera pengar på ett redigt ljudkort, så det får bli den billigaste skiten som fungerar, helt enkelt. Sen kan man återanvända den om det behövs.

Min hårddisk är på väg att dö, och en WD Caviar Green var nog inte bästa valet till systemdisk när man tänker efter. Nu blir det två Spinpoints som ska köras i RAID0 eller RAID1 (får fundera lite på det).

Nu har jag sådär två DVD-läsare liggandes, men en ny för så lite pengar kunde jag inte motstå! Dessutom är den SATA, så jag slipper en stor IDE-kabel i datorn! Underbart! Använder läsaren bara när jag ska installera Windows, eller drivrutiner från skiva. Min dator har varit CD-lös sen jag installerade den och det har inte varit någora problem. Men det skadar inte att ha en ny och fräsh läsare.

Sådär, nu är burken framtidssäker ett tag till! Ska ju flytta snart och då är det inte så kul om skiten skulle träffa fläkten.